Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Για το Γύρισε Σελίδα


 Γιώτα Δημήτριου
(Αναδημοσίευση)


“Γύρισε Σελίδα”

Του Όμηρου Αβραμίδη, Εκδόσεις Διόπτρα, Έκδοση Ιούνιος 2012.

Ο Όμηρος Αβραμίδης καταφέρνει στο νέο του αυτό βιβλίο, “Γύρισε Σελίδα”, να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από σελίδα σε σελίδα, με αποτέλεσμα οι 234 σελίδες του να διαβαστούν γρήγορα. (Προσωπικά το διάβασα σε ένα απόγευμα).
Ο συγγραφέας “μαζεύει” πολλά ζητήματα στην ιστορία του: ρατσισμού, αγάπης, έρωτα, φιλίας, ηθικής, ερωτικής ζήλιας, εμπιστοσύνης.
Οι συγκυρίες που μπορούν να αλλάξουν ένα άνθρωπο. Οι ηθικοί κανόνες που θέτει ο κάθε ένας στον εαυτό του και τα γεγονότα που σε αναγκάζουν να σπάσεις τους φραγμούς και να αλλάξεις χαρακτήρα. Τα άδικα παιχνίδια της μοίρας. Όλα αυτά χωράνε σε ένα βιβλίο και καταφέρνουν να μας υπενθυμίσουν πως η άτιμη η ζωή αλλάζει πορεία πλεύσης απρόσμενα.
Πόσο εύκολα αλλάζει ο άνθρωπος ζωή; Είναι δυνατόν οι καρδιές να γυρίζουν σελίδα και να ξεκινούν νέα κεφάλαια, όταν οι αναμνήσεις και η αγάπη σε κρατούν πεισματικά στο παρελθόν;
Τόσο η ίδια η ιστορία, όσο και τα μηνύματα που βγαίνουν μέσα από αυτή, ντυμένα με το συγγραφικό ταλέντο του Κύπριου συγγραφέα Όμηρου Αβραμίδη, έχουν δώσει σίγουρα στις εκδόσεις Δίοπτρα ακόμα ένα αξιόλογο bestseller. (Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2012, 10000 αντίτυπα).
Πιστεύω πως τα σπουδαία βιβλία, είναι αυτά που όταν τα διαβάσεις σου αφήνουν κάτι, σε μαθαίνουν κάτι. Αυτά που τα διαβάζεις με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Που οι προτάσεις τους καταφέρνουν να σου γεννούν εικόνες. Το νέο βιβλίο του Όμηρου Αβραμίδη “Γύρισε Σελίδα” τα έχει όλα αυτά.
“Γύρισε σελίδα. Απλά γύρισε. Ίσως στην επόμενη σε περιμένει μια ζωγραφιά, ένα τριαντάφυλλο, μια ορχιδέα. Μ’ αν είναι μια τίγρη, ένας καρχαρίας, μη φοβηθείς. Γεμάτη καρχαρίες και τίγρεις είναι η ύπαρξη. Εξάλλου, η πραγματική τίγρη δεν είναι πάντα πεινασμένη. Μόνο αν έχει ανθρώπινη μορφή να φοβηθείς. Αυτό το είδος δε χορταίνει ποτέ όσο και να ‘χει φάει...”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου